2008. április 30., szerda

Saját irat- és dokumentumkezelési portfoliót épít a HP

Az ausztrál Tower Software felvásárlásával teljes irat- és dokumentumkezelési portfoliót épít ki a HP. A szoftverüzletágának hazai vezetője elmondta, hogy a HP választása azért esett a Towerre, mert technológiai és termékportfoliója kiegészíti a HP-ét. A két cég egyébként már régóta partneri kapcsolatban működött.
A HP-nél létrejövő BIO (Business Information Optimization) üzletághoz a Tower felvásárlásával megszerzett dokumentumkezelési megoldások mellett a HP-nál korábban is meglevő termékek is tevékenységek is tartoznak majd, beleértve a NeoView adattárház platformot, illetve az adatmentési, adattárolási szoftvereket (pl. Data Protector). Bukits elmondása szerint már rövid távon is várható, hogy a HP-n belül szoros együttműködés kezdődik a nyomtatási és képalkotási részleggel, így a cég az irat- és dokumentumkezelés teljes folyamatára komplett megoldást tudjon kínálni, a szkenneléstől kezdve a feldolgozáson át egészen az archiválásig.
A HP már korábban is számos projektben vett részt, amelyek dokumentumkezelési megoldások bevezetésére, üzemeltetésére vonatkoztak, azonban a cég eddig technológiai partnereire támaszkodott. A megcélzott ügyfelek a legnagyobb vállalatok, illetve központi közigazgatási intézmények lehetnek.
A HP erőssége a felhalmozott tapasztalat lehet, a Tower több mint versenyképes technológiája, valamint az, hogy a HP teljes platformot tud a dokumentumkezelési rendszer mögé állítani, a szükséges szerverekkel, tárolókkal, mentőegységekkel, amelyek nélkül egy ilyen rendszer elképzelhetetlen.
Hogy az első hazai, saját technológián alapuló projektek mikor indulhatnak el, azt egyelőre nem tudni.


Eredeti dátum: 2008. április 28.

Nincsenek megjegyzések: