2008. április 25., péntek

Csalódást okozott a Skype az eBaynek

Csalódást okozott a dollármilliárdokért vásárolt Skype az eBaynek: a vállalat új elnök-vezérigazgatója elárulta, hogy az aukciós óriás a Skype értékesítésén is gondolkozik. Ugyanakkor azt is mondta, a Skype jól muzsikál: 126 millió dolláros első negyedéves bevétele 61 százalékkal magasabb, mint a tavalyi év hasonló időszaké. Az idei évben még nem kerülhet sor az eladásra, 2008 eredménye lesz majd a döntő.
Az internetes telefonhívásokat biztosító szolgáltatás újabb és újabb promociókkal próbálja telefonálásra, előfizetésre, egyenlegfeltöltésre ösztökélni regisztrált felhasználót. A legújabb akcióban az Egyesült Államokból kínálna a cég ingyenes, korlátlan telefonhívásokat számos nemzetközi, akár mobil irányba havi 10 dollár körüli összegért. A kínálatban 34 ország, köztük Kanada, Ausztrália, Tajvan, Japán és Kína is szerepel.

A svéd Niklas Zennström és a dán Janus Friis által 2002-ben alapított Skype világszerte több tízmillió felhasználóval rendelkezik. A vállalat 2004-ben mindössze 7 millió dolláros forgalmat bonyolított. A Skype felhasználói létszáma napi több mint 200 ezerrel nő.


Eredeti dátum: 2008. április 21.

Nincsenek megjegyzések: