2008. május 7., szerda

A PC-részleg kiváló teljesítményének köszönheti jó negyedéves eredményeit az Apple

Látványosan erős negyedéves eredményeket ért el az Apple, az iPodok és iPhone-ok mellett kiemelkedően jól fogytak a vállalat PC-i is. Elemzők korábban azon véleményüknek adtak hangot, hogy az amerikai gazdaság instabil állapota lehúzhatja az Apple eredményeit -- az év első két hónapjában 40 százalékkal olvadt a cég részvényárfolyama, a mélypont óta azonban 30 százalékkal erősödtek a papírok.
A Mac-részleg kimondottan jól teljesített. Az első negyedévben a PC-piac növekdése 12 százalékos volt, az Apple ehhez képest 51 százalékkal növelte PC-eladásait, és összesen 2,289 millió Macet értékesített. A PC-részleg árbevétele 54 százalékkal növekedett, elsősorban a szuperdrága MacBook Air sikerének köszönhetően.
A második pénzügyi negyedév során 10,6 millió iPod talált gazdára, ami darabszám alapján mindössze 1 százalékos növekedésnek felel meg, érték alapján azonban 8 százalékos bővülés -- alighanem a dollár gyengesége érhető tetten a számokban. iPhone-ból 1,7 millió fogyott az év első három hónapjában, ami nagyjából megfelelt az elemzői várakozásoknak.


Eredeti dátum: 2008. április 24.

Nincsenek megjegyzések: